Ved Liam at jeg er syg?

Tanker om ny livstil + produkter til Atopisk hud

Efter at jeg har haft den store infektion, der gjorde at min krop begyndte at lukke ned og som har sat mit fysiske ‘jeg’ i hviletilstand. Står jeg nu tilbage med en krop, jeg overhovedet ikke er herre over. Det skræmmer mig faktisk ekstremt meget, og jeg er nu nået et punkt hvor jeg søger ud efter andre muligheder, som er bedre for min krop og mit liv som helhed. Jeg suger mig fast på muligheder som en igle, fordi jeg er bange for at miste herredømmet helt. Jeg vil gerne kunne se tilbage om mange år og vide, at jeg behandlede min krop og mit indre ordentligt, og gav mig selv den bedste forudsætning for et langt og godt liv, uden skrækscenarier lig dem jeg har fået kastet i hovedet de sidste 25 år.

Jeg har ikke behandlet min krop ordentligt, men det vidste jeg ikke. Jeg troede at jeg havde beskyttet min krop mod giftige stoffer og kemi generelt (lige bortset fra rygningen, det var fuldt bevidst og bestemt ikke noget jeg er stolt af). Jeg har gjort min krop ekstra sart, været en slags curling forælder overfor mit eget fysiske helbred. Det har jeg nok vidst længe, men det er svært at bryde et mønster som er hele ens livstil.

Det er ikke min skyld at jeg står i den situation, jeg står i nu helbredsmæssigt, men jeg har helt sikkert ikke bidraget positivt til min tilstand. Det skal ændres nu… fremover, hvis jeg bliver syg, så vil jeg kunne se på mig selv og tænke at jeg i hvert fald har prøvet at ruste min krop, til at kunne kapere sygdom og udfordringer.

Jeg er gået igang med en større udskiftning af ting, produkter og fødevarer vi har i vores hjem. Jeg er i dag stoppet med at ryge og har den sidste uge skåret betydeligt ned for mit cola indtag. Jeg har prioriteret at købe mere økologi og jeg har i sinde at skifte mine ikke-miljø-venlige rengøringsmidler ud, med økologiske og miljø-venlige ting, som både min krop, mine ting og mit hjem fortjener.

Da jeg fik mit udslæt for over en måned siden, og det fortsatte i mange uger, var jeg utrolig hæmmet og mine cremer herhjemme hjalp mig overhovedet ikke. Min hud blev meget stiv og gummi/læder agtig, det var dybt ubehageligt at være i min krop. Jeg kan huske at jeg havde en tanke, som jeg også delte flere gange med min kæreste Nicolaj. Jeg så for mig at jeg kunne lyne ned langs min rygsøjle, smide den ødelagte hud og træde baglæns ud af ”skallen”. Jeg følte mig direkte vanvittig ved at ha sådan en tanke, men kløen og følelsen af huden gjorde mig skør, rigtig skør.

Jeg følte ikke min krop, var min krop. Jeg trak mig fra Nicolaj og Liam, fordi jeg følte jeg var gemt inde i en helt anden person. Jeg havde meget svært ved at kysse og kramme Nicolaj, da jeg vitterligt følte at han så kyssede en anden, hvilket lyder dybt åndsvagt vil de fleste nok mene, men det var sådan jeg havde det. Og jeg havde et meget stort behov for at dele det med folk omkring mig, så jeg vidste at de var opmærksomme på at se MIG og ikke den anden person jeg følte jeg var blevet ”overtaget” af.

Jeg valgte at bruge en mindre formue, faktisk en tredjedel af vores julegavebudget, på cremer lavet til ekstra sart og atopisk hud.

Info om atopisk hud/atopisk eksem fra laroche-posay.dk

”Symptomer

Atopisk eksem eller atopisk dermatitis er en almindelig hudsygdom, som ofte viser sig, når barnet er omkring tre måneder, men den kan også udvikle sig endnu tidligere. Hos nyfødte ses atopisk eksem hyppigst i ansigtet, især på kinderne og hagen. Efterhånden som barnet bliver ældre, ses eksem primært på halsen, hudfolderne omkring albuerne, vristen og bag knæene. Udbrud starter ofte bare med en rød plet på huden, der begynder at klø. Huden bliver tør og ru og begynder derefter at væske, før der dannes blister. Efter hvert udbrud følger en bedringsfase.

Oprindelse

Mange mennesker er genetisk disponerede for atopisk eksem. Dem, der rammes af denne sygdom, har et yderste reaktivt immunsystem, og oplever at huden er kronisk tør. Fordi hudbarrieren er svækket, er allergenerne i vores omgivelser i stand til at trænge dybt ind i de nederste hudlag. De stimulerer derefter immunsystemet, der overreagerer og der opstår tegn på atopisk eksem: kløe, inflammation og væskende hud. Miljømæssige faktorer, såsom forurening, passiv rygning, etc., kan også forklare den betydelige stigning i forekomsten af atopisk eksem over de seneste par år.”


(Hvis du vil se hvor slemt mit udslæt var, på min atopiske hud for nogle uger siden, kan du læse om mine første symptomer og se billederne fra da det toppede HER)

De cremer jeg købte var fra Decubal og A-Derma og jeg har slet ikke fortrudt købet! Min hud er stadig meget mærket af udslættet og hviletilstanden, plus det at jeg altså har atopisk hud gør det ikke bedre. Men fra jeg begyndte at bruge de badeolier, shampoo, cremer osv. så har min hud ikke været tyk, læder agtig og sviende. Den er sig selv igen men skadet, jeg skæller en her del nu hvor hudens fugtbalance er ved at genopbygges. Det vil tage tid men nu kan jeg i det mindste holde ud at være i mig selv, jeg føler ikke længere at jeg er i en andens krop.

Det har givet mig en lettelse og det giver mig en form for bekræftigelse i, at det med at jeg nu bruger så meget energi på at udskifte ting herhjemme, til produkter der er tilpasset blandt andet min hud, er en god idé og jeg er det værd!

Jeg bestilte produkterne inde på www.webapoteket.dk og jeg kan varmt anbefale deres side. Det er ikke første gang jeg bestiller varer derfra og jeg har valgt at være medlem derinde, hvilket er gratis, for at kunne spare endnu mere. Der er nemlig ofte tilbud derinde, så man kan komme ud for at der både er en normal pris, en tilbuds pris og en medlemspris.

img_1198

Tingene jeg fik købt var på tilbud og med medlemspris, skriver derfor hvad jeg gav men også hvad normalprisen for produktet er. Produkterne som har reddet min hud på rekordtider:

A-Derma – Dermalibour+ Creme 50 ml tilbudspris: 71,60 kr. (normalpris: 89,50 kr.)
En reparationscreme til hudirritationer

A-Derma – Dermalibour+ Gel Moussant 250 ml tilbudspris: 79,60 kr. (normalpris: 99,50 kr.)
Vaskegel til irriteret hud

Decubal – Shower & Bath Oil 500 ml medlemspris: 122,95 kr. (tilbudspris: 134,95 kr. Normalpris: 149,95 kr.)
Badeolie til tør og irriteret hud

Decubal – Mild shampoo 200 ml medlemspris: 45,05 kr. (tilbudspris: 49,45 kr. Normalpris: 54,95 kr.)
Hårshampoo til alle hårtyper/hudtyper

Decubal – Shower & Bath Oil 200 ml medlempris: 55,70 kr. (tilbudspris: 61,15 kr. Normalpris: 67,95 kr.)
Badeolie til tør og irriteret hud

Decubal – Anti Itch Gel 100 ml medlemspris: 49,15 kr. (tilbudspris: 53,95 kr. Normalpris: 59,95 kr.)
Til kløende og irriteret hud

Decubal – Dry Scalp 150 g medlempris: 81,80 kr. (tilbudspris: 89,80 kr. Normalpris: 99,75 kr.)
Hovedbundskur til tør hovedbund

Decubal – Lipid Cream 200 ml medlempris: 87,75 kr. (tilbudspris: 96,30 kr. Normalpris: 107 kr.)
Creme til tør og problematisk hud

Decubal – Ecological Bodylotion 200 ml medlempris: 59,80 kr. (tilbudspris: 65,65 kr. Normalpris: 72,95 kr.)
Økologisk lotion til normal hud

Jeg mener at ALLE burde gøre sig selv den tjeneste og købe, bruge og ønske sig ting, der er tilpasset den krop man har, så man får det bedste ud af livet med den krop man er blevet givet.

Hvis i har yderligere spørgsmål til nogle af produkterne, skal i være velkomne.
Hvad jeg ellers har skiftet ud herhjemme for at skåne min krop og også miljøet, vil komme på bloggen løbende. Måske har du allerede set lidt hvis du følger min Instagram (Lifeofkc_blog) og/eller min Snapchat (emmicecilie).

 

-KC

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ved Liam at jeg er syg?